На Херсонщині поліцейські вилучили у чоловіка гранатомет із зарядом та наркотики

3 года назад 0

Поліцейські відділення поліції №2 смт Іванівка отримали оперативну інформацію, що один із мешканців с. Любимівка може зберігати в себе вдома боєприпаси. Під час перевірки інформація підтвердилась. Крім небезпечних предметів співробітники поліції також виявили суху речовину, схожу на коноплю. Наразі поліцейські встановлюють походження небезпечних речовин.

За словами начальника відділення поліції №2 смт Іванівка Валерія Метеля, підозрюваному 24 роки. Вчора, 16 червня, поліцейські провели в його домоволодінні санкціонований обшук. Під час огляду приміщень будинку у веранді під диваном правоохоронці знайшли предмет схожий на гранатомет РПГ-7 та пороховий заряд до нього. Також поруч знаходився пакет із 300 грамами висушеної коноплі. Зі слів домовласника, зброю, боєприпас до неї та наркотичну речовину він знайшов у лісосмузі неподалік села.

Все вилучене направлене на експертне дослідження. За даним фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Правопорушнику може загрожувати 7 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Поліція Херсонської області