На Херсонщині поліція розкрила крадіжку музичних інструментів з будинку культури

7 лет назад 0

Злочин стався в одному з сіл Бериславського району. У поліцію звернувся робітник будинку культури. Він розповів, що вранці прийшов на роботу і виявив, що з приміщення зник комплект з семи інструментів для дитячого духового оркестру: баритони, альти і баси.

Працівники Бериславського відділу поліції оглянули приміщення, дверний замок і вікна були неушкоджені. Тож припустили, що злочин міг скоїти хтось з працівників будинку культури. Під час перевірки під підозру потрапив 19-річний стажер-акомпаніатор, якого незадовго до злочину не взяли на роботу, тому що він не пройшов випробувальний термін. Крім того, поліцейські знайшли свідків скоєння злочину. Люди розповіли, що бачили, як хлопець виносить з будинку культури об’ємні сумки.

З’ясувалося, що хлопець раніше судимий за крадіжки та нанесення тілесних ушкоджень. Він зізнався, що мав ключ від кімнати, де зберігалися інструменти і вкрав їх з метою подальшого перепродажу.

Як повідомив заступник начальника Бериславського відділу поліції Ігор Усенко, мідні духові інструменти зловмисник пошкодив, поділив на частини, після чого збув односельцю за 660 гривень.

Наразі поліцейські вилучили музичні інструменти та повернули в будинок культури, проте, вони потребують ремонту. Поки що діти грати на них не зможуть.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України "Крадіжка". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області