Працівники водної поліції Херсонщини виявили річкового браконьєра

5 лет назад 0

Під час патрулювання акваторії р.Дніпро працівники водної поліції виявили чоловіка, який здійснював вилов раків. Завдана природному середовищу шкода оцінюється в суму майже 5 тисяч гривень, а раколову може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Під час несення служби по забезпеченню безпеки та правопорядку в акваторії поблизу автомобільного мосту через р.Дніпро працівники відділення поліції в порту «Херсон» помітили у воді чоловіка в гідрокостюмі. В районі дачних будинків він винирював та знов занурювався у воду впродовж двох годин. Поліцейські вирішили перевірити пловця.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, чоловік вийшов на берег, тримаючи в руках поліетиленовий пакет. Як з’ясувалося, всередині пакету знаходилися раки, вилов яких на теперішній час заборонений. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму майже 5 тисяч гривень.

На місце події були викликані представники екологічної інспекції, які склали у відношенні 40-річного правопорушника адміністративні матеріали за ч.4 ст.85 КУпАП «Порушення правил використання об'єктів тваринного світу». Підводне спорядження пловця вилучила слідчо-оперативна група Дніпровського відділення поліції. У відповідності із кримінальним законодавством в діях чоловіка вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». З’ясовуються всі обставини.

Відділ комунікації поліції Херсонської області.