Затримане в Одесі злочине угрупування, що пограбувало автобус на Херсонщині, має російське коріння (фото)

7 лет назад 0

У вересні 2016 року на Рівненщини затримали сепаратистів із Горлівки, які вчиняли зухвалі злочини на трасах України. Основна мета нападників – дестабілізація спокою в державі. Однак суд змінив їм запобіжний захід і відпустив на свободу.

Через що в жовтні 2017 їх знову довелося затримувати за збройні напади на автобуси з пасажирами, розповів глава Національної поліції України Сергій Князєв.

«Сплячі люди в своїх авто на заправках перелякано прокидалися від розбитого битою вікна. Злочинці пробивали колеса, вихоплювали сумки з грошима та тікали. Постраждалих було багато, і люди, дійсно, відчували себе беззахисними, бо поліція, на їхню думку, не могла цьому зарадити», — написав Сергій Князєв у Фейсбуці.

За його словами бандитів затримали. Під час вдалося встановити, що злочинці мають російське коріння і брали активну участь у бойових діях на сході країни на тимчасово непідконтрольній Україні території. Проте завдяки адвокатам суд, який обирав запобіжний захід, відпустив затриманих на волю. Вирок так і не було оголошено, через те, що один із підозрюваних не з’явився на засідання суду.

Після цього в Україні частішають випадки нападів на автобуси з підприємцями, які їдуть на речовий ринок Одеси.

«Херсонські опера, в результаті злагоджених оперативно-розшукових заходів, через три години після чергового розбою, в Одесі за місцем мешкання, затримали 9 чоловіків, які саме ділили здобуті гроші. Як у кіно: «це тобі, а це – мені». І ось дежавю – «на манежі все те же». Прізвища розбійників ті самі, що й восени 2016 у Рівному. Попереду: слідство, суд, можливо, арешти, адвокати, гроші, скарги…все, як завжди…», — підсумував Сергій Князєв.

Нагадуємо, що 9 жовтня, злочинці вчинили розбійний напад на автобус із підприємцями у Каховському районі . Бандити оперативно були затримані в Одесі. Під час проведення обшуків за місцем мешкання затриманих працівники поліції вилучили понад 200 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом, транспортні засоби, мобільні телефони, ювелірні вироби та два пістолети.