Бізнесменам Херсонщини повернули 126 мільйонів гривень ПДВ

6 лет назад 0

З початку 2018 року платникам Херсонщини відшкодовано з державного бюджету 126,4 млн. грн. податку на додану вартість. Протягом двох місяців 2018 року заявлена сума бюджетного відшкодування становила 116,7 млн. гривень.

Завдяки дієвому функціонуванню Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ, процес повернення бюджетних коштів платникам став максимально прозорим. Як правило, всі суми ПДВ відшкодовуються платникам у законодавчо встановленй термін — протягом 30 днів. Окрім того, 95 відсотків платників добровільно декларують та сплачують свої податки.

За даними Головного управління ДФС у Херсонській області, станом на 01.02.2018 на Херсонщині сплату податку на додану вартість забезпечують 3857 платників, з них — 3514 юридичні особи. З початку року кількість платників ПДВ зросла на 55 суб‘єктів господарювання.

Загалом впровадження сервісних податкових новацій робить процес нарахування, сплати ПДВ та повернення бюджетних коштів бізнесу максимально прозорим та своєчасним. Сьогодні Державна фіскальна служба реально захищає інтереси легального бізнесу, упереджуючи формування «схемного» кредиту, і таким чином створює рівні конкурентні умови для підприємницької діяльності.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області