Херсонська обласна рада визначила переможців конкурсу журналістських робіт

5 лет назад 0

8 листопада відбулось засідання конкурсної комісії з визначення переможців обласного конкурсу журналістських робіт «Впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади».

Тема децентралізації нова і для журналістів, і для практиків, тому її висвітлення є не лише актуальним, але й корисним. Нагадаємо, пропозицію про проведення конкурсу внесла заступник голови облради Оксана Рукавішнікова, ініціативу якої підтримав депутатський корпус.

Керівництво Херсонської обласної ради впевнене, що розповіді про кращі практики, в тому числі здобутки, проекти, програми, корисні ініціативи, органів місцевого самоврядування і уже створених громад сприятиме розумінню суті самої реформи і допомагатиме у її більш ефективному впровадженні на території Херсонщини.

Конкурс проводився у період з 23 березня по 30 вересня 2018 року та охоплював три жанрові номінації: «Краща онлайн-публікація» та «Краща публікація у друкованих ЗМІ», «Кращий радіо- або відеоматеріал». До участі у конкурсі допускалися матеріали, розміщені вперше у поточному конкурсному році.

У цьому році на участь у першому конкурсі було подано 10 публікацій у двох номінаціях – «Краща онлайн-публікація» та «Краща публікація у друкованих ЗМІ». На жаль, конкурс у номінації «Кращий радіо- або відеоматеріал» у цьому році не відбувся у зв’язку з відсутністю відповідних заявок.

Найактивнішими виявилися працівники інтернет-видань. Від них надійшло вісім онлайн-публікацій. Друковані засоби масової інформації були представлені лише двома статтями.

Протягом місяця роботи вивчала та опрацьовувала комісія у складі: заступника голови облради, голови комісії Оксани Рукавішнікової, начальника управління з питань аналізу бюджету та регіональних програм виконавчого апарату обласної ради, заступника голови комісії Ігоря Шепелєва, начальника управління інформаційної політики облдержадміністрації Ольги Савенко, депутата облради, директора Департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Дмитра Бутрія, голови Музиківської сільської ради Савелія Лейбзона, директора Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксани Сілюкової, шеф-редактора газети «Гривна» Валерія Боянжу, головного редактора ТРК «ВТВ Плюс» Тетяни Каменської, завідувача кафедри державного управління та місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Івана Лопушинського.

Кожному із членів комісії необхідно було оцінити конкурсну роботу за чотирма критеріями (актуальність, фаховість/знання тематики, креативність, дотримання етичних норм та журналістських стандартів) від 1 до 100 балів. Потім бали всіх членів комісії підсумовувалися та було виведено середнє значення.

До номінації «Краща публікація у друкованих ЗМІ», було надано лише дві журналістських роботи, тож, членами комісії було визначено одного переможця серед двох номінантів.

Таким чином, за результатами роботи конкурсної комісії та одностайного рішення визначено переможців для І, ІІ, ІІІ премії у номінації «Краща онлайн-публікація» та І премію у номінації «Краща публікація у друкованих ЗМІ».

Імена переможців будуть оголошені до Дня місцевого самоврядування – 7 грудня та оприлюднені на офіційному веб-сайті Херсонської обласної ради та інших ЗМІ. У цей же день, відбудеться урочисте нагородження лауреатів обласного конкурсу журналістських робіт дипломами Херсонської обласної ради т відповідними грошовими преміями (15, 10 та 5 тис. грн).

Слід зазначити, під час сьогоднішнього засідання конкурсна комісія дійшла висновку щодо необхідності внесення до Положення про конкурс певних змін і доповнень, за що члени комісії одностайно проголосували. Відповідні пропозиції буде винесено на розгляд відповідних комісій та сесії. Тож, сподіваємось, що заявок на участь у другому конкурсі буде в декілька разів більше.