Журналістам розкажуть про захист споживачів фінансових послуг

6 лет назад 0

2 7 вересня 2018 р. з 11:30 до 13:00 у Одесі (готель «Гагарінн», Гагарінське плато,5-б, конференц зал №4 ) відбудеться прес-конференція «Захист споживачів фінансових послуг: Як покращити становище українців».

Участь у прес-конференції візьмуть:

—  Тетяна Грищенко, керівник юридичного напряму Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору » ;

—  Руслан Сидорович, голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя;

—  Тетяна Бурак, радник з питань захисту прав споживачів фінансових послуг Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».

До обговорення пропонуються такі питання:

· Чому український споживач фінансових послуг не захищений сьогодні?

· З яких питань фінансові установи найчастіше порушують права українських споживачів фінансових послуг?

· Які законодавчі зміни необхідні для захисту споживача фінансових послуг в Україні?

· Хто такий фінансовий омбудсмен та як установа фінансового омбудсмена (нова інституція для вирішення спорів у позасудовому порядку) буде працювати, щоб захистити споживачів фінансових послуг в Україні?

· Чим відрізнятиметься вирішення спорів у позасудовому порядку, через установу фінансового омбудсмена, від судового розгляду?

· Чому звернення до установи фінансового омбудсмена буде вигідно, в першу чергу, для споживачів фінансових послуг?

Захід проводиться за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Трансформація фінансового сектору в Україні».

Додаткову інформацію про прес-конференцію можна отримати за телефонами:  (044) 490 6988/90, (050) 913 6835, (050) 331-8761.