На Херсонщині пенсіонерка стала жертвою сусіда-шахрая

6 лет назад 0

За два місяці сусід шахрайським шляхом привласнив майже 7 тисяч гривень своєї сусідки літнього віку. Чоловік шість разів позичав гроші, які обіцяв повернути. Щоразу він вигадував нові проблеми, для вирішення яких йому терміново потрібні кошти. Першого разу чоловік сказав сусідці, що його брат скоїв правопорушення і йому потрібен захисник, але грошей вони не мають. Жінка позичила чоловіку 1550 гривень. Другий раз сусід пожалівся, що його єдиний син захворів і потрібні гроші на обстеження. Отримавши від сусідки тисячу гривень, зловмисник навідувався ще кілька разів з проханням позичити гроші на нові обстеження та ліки для тяжкохворого сина.

Востаннє він прийшов просити гроші вже на організацію поховання сина.

Коли потерпілій самій знадобилися гроші, вона попросила сусіда повернути борг. На що отримала відмову. Чоловік просив пробачити борг і пояснив, що грошей у нього немає. З’ясувалося, він їх витратив на розваги.

Як повідомив начальник Великоолександрівського відділення поліції Вадим Ковальчук, чоловік виявився раніше судимим за майнові злочині. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає штраф, виправні роботи, обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі до трьох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області