На Херсонщині створять обласний фонд преміювання учнів і вчителів

6 лет назад 0

30 березня 2017 року голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв взяв участь у конференції «Нова українська школа. Стан та перспективи», яка відбулася у Херсонському державному університеті. Головував засіданням народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Олександр Співаковський. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Також серед учасників – директор Департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Євген Криницький, начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов, голова Профспілки працівників освіти і науки Херсона Галина Гривняк, директори закладів загальної середньої освіти та їх заступники, вчителі, голови профспілкових комітетів, представники громадських організацій та інші.

На розгляд освітян були винесені наступні питання: шляхи впровадження ключової реформи Міністерства освіти і науки під назвою Нова українська школа та Закон України «Про освіту», який Президент України Петро Порошенко підписав 5 вересня минулого року. Тоді на він заявив: «Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої”.

На початку засідання парламентар Олександр Співаковський запропонував присутнім провести засідання у формі діалогу, щоб кожен бажаючий мав можливість висловити своє бачення щодо викликів і загроз розвитку освітянської реформи.

Так, Світлана Микитюк, директор Херсонського НВК «Дошкільний навчальний заклад-спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови I ступеня-гімназія»№56, висловила занепокоєння щодо забезпечення школярів підручниками за програмою Нової української школи на 2018/19 роки.

Наталя Біль, директор Херсонської загальноосвітньої школи I-IIступенів №14, акцентувала на важливості залучення молодих фахівців у освітню галузь.

Ірина Мітковська, директор Херсонської спеціалізованої школи №27, поділилася досвідом роботи у реалізації Нової української школи на базі свого навчального закладу. Вони ризикнули, стали «пілотами» і про це аж ніяк не жалкують.

«Працювати за новою програмою важко, але цікаво. Ми бачимо багато позитивних змін. В ігровій формі діти опановують не лише нові знання, а й вчаться чути один одного, налагоджують спілкування між собою, комунікують» — наголосила Ірина Мітковська.

Підбиваючи підсумки сказаного, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв разом з народним депутатом України Олександром Співаковським висунув пропозицію щодо створення небюджетного обласного фонду преміювання учнів і вчителів.

«Якщо за результатами зовнішнього незалежного оцінювання учень отримає 198-200 балів, то обов’язково матиме суттєву грошову винагороду. Таким чином, ми будемо заохочувати дітей до знань. І вчителі, які виховали цих учнів, отримають премію з новоствореного фонду та будуть представленні Президенту України на звання Заслужений вчитель України» — повідомив Андрій Гордєєв.

Усі побажання, які освітяни висловили під час обговорення освітньої реформи найближчим часом Андрієм Гордєєвим та Олександром Співаковським будуть передані Міністру освіти і науки Лілії Гриневич, Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману та Президенту України Петру Порошенко.