На Херсонщині завершилися профілактичні заходи «Урок з поліцейським»

7 лет назад 0

На Херсонщині завершилися Всеукраїнські профілактичні заходи "Урок з поліцейським", які розпочалися 1 вересня. Заходи проводилися з метою забезпечення соціального і правового захисту дітей, виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів до повернення їх до навчання, притягнення батьків (опікунів) до відповідальності за неналежне виконання обов’язків по догляду за дітьми.

За час заходів працівники ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Херсонській області провели профілактичні уроки у 456 школах та навчальних закладах області.

Поліцейські розповідали дітям про основні правила поведінки на дорозі, як себе поводити у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, а також провели профілактичні бесіди щодо забезпечення правового захисту дітей. Учням підліткового віку поліцейські розповідали про види адміністративної та кримінальної відповідальності за вчинення правопорушень.

Також поліцейські провели зустрічі з адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами щодо взаємного інформування про факти правопорушень серед дітей.

Спільно із зацікавленими органами державної влади поліцейські перевірили родини, у яких діти без поважних причин не приступили до навчання. Виявлено 5 таких дітей, з їх батьками проведені відповідні превентивні заходи щодо виконання ними своїх обов’язків із забезпечення необхідних умов для навчання та виховання дітей. Працівники ювенальної превенції склали 67 протоколів про адміністративні правопорушення, з яких 12 відносно неповнолітніх.

Відділ комунікації поліції Херсонської області