На Херсонщині завершився місячник добровільної здачі зброї

6 лет назад 0

З першого по тридцяте квітня поліція Херсонщини проводила місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які в цей час добровільно здали вполіціюзброю, боєприпаси або вибухові речовини, від кримінальної відповідальності звільнялися. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Протягом проведення місячника жителі Херсонщини добровільно здали в поліцію 289 гладкоствольних мисливських рушниць, 14 нарізних мисливських і армійського зразку рушниць, 14 газових пістолетів і 8 пристроїв для відстрілювання патронів несмертельної дії, 79 одиниць інших видів зброї та понад 108 тисяч різнокаліберних набоїв. Також мешканці області протягом квітня в ході проведення сільськогосподарських робіт знайшли та здали до поліції 10 гранат і 13 снарядів часів Другої світової війни.

Головне управління Національної поліції в Херсонській області нагадує, що за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена відповідальність згідно зі ст. 263 Кримінального кодексу України. Шановні громадяни, якщо ви володієте інформацією про осіб, які незаконно зберігають зброю, боєприпаси, наркотичні засоби прохання повідомити до поліції за номером «102». Анонімність гарантується.