СБУ та прокуратура затримали чиновника-хабарника в Херсоні

7 лет назад 0

Днями Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримали на хабарі головного інспектора відділу технічного нагляду управління Держсільгоспінспекції Херсонщини. У службі безпеки вважають, що чиновник вимагав від підприємця 20 тисяч гривень за нестворення перешкод під час реєстрації сільгосптехніки та видачі техпаспорту.

« Чиновник вимагав від підприємця 20 тисяч гривень за нестворення перешкод під час реєстрації сільгосптехніки та видачі техпаспорту. Оперативники спецслужби затримали здирника під час одержання неправомірної вигоди. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру. Тривають слідчі дії », — повідомляє СБУ.

У прокуратурі ж відзвітували про ситуацію так, що чиновник пообіцяв сприяння за ці ж таки гроші:

…Задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі 21 тис грн посадовцем міжрайонного відділення відділу технічного нагляду державної сільськогосподарської інспекції в Херсонській області.

За цю суму зловмисник обіцяв сприяти в допомозі при реєстрації сільськогосподарської техніки.

За даним фактом проводиться розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

За матеріалами Любимый Херсон.