В Херсон вібудеться презентація проектів щодо інтеграції ВПО в приймаючу громаду

6 лет назад 0

«14» грудня 2017 року о 10.00 год в місті Херсоні в приміщені Херсонського державного аграрного університету 104 ауд (вул.Стрітеньска, 23) відбудеться презентація проектів – локальних ініціатив учасників проекту «Спільними зусиллями ВПО та громади: сприяння інтеграції ВПО з числа молоді в нові громади»

Організатори заходу — ГО «Молодіжна Альтернатива» у особі регіонального координатора — Кісельова Валентина МГО «Спектр.ЮА».

Протягом жовтня-листопада в рамках учасниками проекту, молодими активістами з числа ВПО та приймаючих громад було реалізовано більше ніж 15 соціальних проектів. Найбільше проектів було реалізовано Вінницькій області – 6. 4 проекти було реалізовано в Дніпропетровській області, 3 в Херсонській, та по 2 проекти в Харківській, Запорізькій, Львівській областях. Мета проектів – сприяти інтеграції молоді з числа ВПО в приймаючі громади.

В рамках даного заходу будуть представлені ініціативи та проекти, розроблені та реалізовані учасниками в місті Херсоні:

1)Бойко Тетяна – доцент кафедри лісового та садово-паркового господарства Державного вищого навчального закладу «Херсонський державний аграрний університет», громадський активіст

Захарко Дмитро – студент Державного вищого навчального закладу «Херсонський державний аграрний університет», громадський активіст — «Знайдемо порозуміння через гру» — метою заходу було сприяння адаптації студентів з числа ВПО в нові умови, згуртування студентів навколо спільних інтересів у невимушеній обстановці за допомогою інтерактивних ігор.

2) Кривий Владислав Валерійович — Голова правління Студентський парламент ДВНЗ «ХДАУ», та Громадської організації «Південна аграрна молодь» — Тиждень єдності «Щаслива молодь — Успішна країна» — метою проекту є б'єднання студентів вищого навчального закладу разом з вимушено переселеними особами з окупованих територій країни в єдиний молодіжний рух. Реалізація проекту надала можливість до налагодження спільних ініціатив між студентською молоддю та ВПО, щодо подальшого об'єднання в молодіжні товариства, організації та подальшу реалізацію спільних молодіжних проектів.

3) Катерина Малая – «Проект інтегрування дітей ВПО через формування навиків співпраці та екологічного мислення в процесі створення флористичних композицій» — за допомогою цього проекту інтегрування дітей ВПО 8-13 років в соціум, навчити їх ефективно спілкуватися. Сформувати навиків співпраці та екологічних відносин. Розкрити творчі навики дітей у співпраці один з одним та суспільством.

Учасники розкажуть про власний досвід реалізації проектів від ідеї до її втілення, про активне залучення до реалізації різних зацікавлених сторін та про результати роботи. 

Молодіжна Альтернатива