Владислав Мангер ініціює проведення свят для незахищених категорій населення

6 лет назад 0

У період новорічно-різдвяних свят голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер ініціює проведення культурно-масових заходів для соціально незахищених верств населення.

«Ми, депутати обласної ради, хочемо, аби новорічні свята торкнулися кожної дитини Херсонщини, навіть тих малюків, до яких доля наразі не дуже привітна. Крім того, є намір подарувати новорічний настрій тим жителям нашої області та міста, яким варто було б приділити максимум уваги, і це – люди незахищених категорій. Нашу ідею підтримали директори обласних комунальних закладів, тому цей проект вже втілюється у життя», – зазначив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Відповідне розпорядження голова обласної ради підписав у листопаді і доручив керівникам закладів культури розробити план та графік проведення заходів, спрямованих на забезпечення реалізації права дітей, пенсіонерів, інвалідів та учасників АТО на пільгове відвідування підприємств, установ та закладів, які належать до базової мережі закладів культури – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області, на час святкування новорічно-різдвяних свят.

Зокрема, обласний академічний музично-драматичний театр ім. М.Куліша на благодійній основі проведе 19 грудня та 5 січня музичну казку для дітей «Фея у царстві тролів» для дітей з малозабезпечених родин, сиріт, дітей з особливими потребами та дітей учасників АТО.

Херсонське музичне училище запланувало напередодні Нового року 5 концертів, серед яких: «Зимові фантазії» (13.12.17), «Тобі співаємо, зимо-чарівнице!» (15.12.17), «Сім нот до свята» (22.12.17), «Різдво у стилі джазу» (26.12.17) та «Різдвяні гармонії» (27.12.17).

А обласний Палац культури запрошує 19 грудня на відкриття Будиночку Святого Миколая на площі Свободи, а наступного дня – на святковий вогник «Святий Миколай, нас усіх оберігай!».

Більше про заходи з нагоди новорічно-різдвяних свят можна дізнатися на офіційних веб-сайтах комунальних закладів Херсонської обласної ради та Департаменту культури, туризму та курортів облдержадміністрації, а також за посиланням.