У Генічеському районі поліцейські затримали грабіжника, який відібрав у пенсіонера понад 7000 гривень

5 лет назад 0

Жертвою пограбування став 72-річний пенсіонер. Приблизно о 23:00 на залізничній станції смт Новоолексіївка він чекав на потяг. До нього підійшов невідомий чоловік та став вимагати гроші. Потім сильно штовхнув пенсіонера, той впав на землю і зловмисник відібрав у нього понад 7 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Заявник одразу зателефонував у поліцію. На місце прибула слідчо-оперативна група та кілька екіпажів поліції. Приблизно півгодини знадобилося поліцейським, щоб знайти і затримати підозрюваного. У нього вилучили гроші і повернули потерпілому.

Затриманим виявився 25-річний місцевий житель, неодноразово судимий за майнові злочини. Ще влітку працівники поліції затримали чоловіка за скоєння серії крадіжок грошей з будинків, тоді суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. За цей час зловмисник встиг скоїти ще 2 крадіжки та грабіж.

Наразі поліцейські затримали чоловіка в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, незабаром йому буде обрана міра запобіжного заходу. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає арешт, обмеження волі або позбавлення волі до п’яти років.