У податковій розповіли, кого перевірять у 2019 році

5 лет назад 0

Фіскальні органи перевірятимуть українців.

У 2019 році податкова проведе понад 6 тисяч перевірок приватних компаній, передаэ портал "Znaj.ua".

Наразі вже відомо, що найбільшу кількість запланованих перевірок очікується у компаніях, які розташовуються у Київській, Харківській та Одеській областях.

Крім того відзначається, що найчастіше перевірятимуть компанії, які займаються транспортом, оптовою та роздрібною торгівлею.

Також планові перевірки чекають на компанії, які мають критерії ризику, визначені наказом Міністерства фінансів України. Зокрема, до них відносяться:

  • Компанії, які мають рівень сплати податку на прибуток нижчий за рівень сплати по відповідній галузі;
  • Компанії, які мають рівень сплати ПДВ нижчий за рівень сплати по відповідній галузі;
  • Компанії, які задекларували від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток;
  • Компанії, які мають відносини з контрагентами, що знаходяться в розшуку, ліквідовані або збанкрутували;
  • Компанії, які мають розбіжності з податкових зобов’язань та податкового кредиту.

В наказі також сказано, що крім основного списку підозрілих компаній ДФС також перевірятиме їх підрозділи, дочірні підприємства та контрагентів.

Разом з тим варто відзначити, що ресторанний бізнес в Україні далекий від дотримання норм законодавства, податківці виявили численні порушення та зафіксували декілька фактів незаконної діяльності підприємців.

У повідомленні сказано, що податківці у 2018 році провели понад 1,6 тисячі фактичних перевірок ресторанів, кафе та інших місць масового відпочинку, виявивши в кожному випадку порушення.

"У всіх випадках встановлено порушення вимог чинного законодавства, за які до суб'єктів господарювання застосовано 20,6 млн грн штрафних санкцій", — йдеться в повідомленні.

ДФС під час перевірок встановила 606 фактів неоприбуткування готівкових коштів (11,4 млн грн штрафних санкцій), 391 факт торгівлі алкоголем і тютюновими виробами без відповідної ліцензії (5,7 млн ​​грн штрафів), 302 факти незастосування реєстраторів розрахункових операцій при проведенні платежів за готівку (0,2 млн грн штрафів).