З виділеного майже мільярда гривень на Нову українську школу регіони витратили 44% — Міносвіти

6 лет назад 0

З виділених урядом 998,8 мільйонів гривень на створення Нової української школи регіони використали лише 44,1%.

Про це в інтерв’ю «Українській правді» повідомила міністерка освіти Лілія Гриневич, передає Громадське. 

«Є області, які навіть не могли зібрати депутатів облради, щоб розподілити цю субвенцію між своїми органами місцевого самоврядування. Як результат – залежно від роботи місцевої влади, маємо різну ситуацію в областях. Були такі, як Сумська область, де використали 73%, і Миколаївська, яка використала 10%», — сказала Гриневич.

За її словами, у міністерства є приводи сумніватися в достовірності інформації щодо використання коштів, яку подають області.

«Їхні показники здаються суттєво завищеними, враховуючи, які показники вони подавали ще місяць тому і коли здійснили розподіл субвенції на рівні області. І з цими проблемами комунікації також потрібно розбиратися», — заявила міністерка.

Гриневич однак наголосила, що виділені на нову українську школу кошти не можуть бути витрачені ні на що інше.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки розробило нову модель оцінювання у перших класах за новим Стандартом початкової школи.

Як повідомив в ефірі Громадського очільник Директорату дошкільної та шкільної освіти Володимир Божинський, згідно з новим порядком зарахування дітей до школи, який починає діяти з 8 травня, батькам не потрібно надавати довідку про місце проживання.