6 причин займатися фітнесом вдома

6 лет назад 0

Як часто ви пропускаєте заняття через банальну нестачу часу? Не можете почати тренуватися, тому що немає фінансової можливості або хорошого центру поруч з будинком? Зробити тіло рельєфним і підтримувати себе у формі можна і не виходячи з дому.

Ви економите час

Не потрібно витрачати час на дорогу до фітнес-центру і назад, а ще на збори. Після трудового дня ви напевно думаєте, що треба добиратися до фітнес-центру, потім повертатися, а ще й справи не чекають. Тоді на думку приходить думка — пропустити одне тренування. Потім іншу. Особливо якщо зал далеко знаходиться. Вдома займатися легше — нікуди їхати не доведеться. Ви самі складаєте зручний графік тренувань.

Ви заощадите гроші

Щоб займатися вдома, вам не потрібен абонемент і спеціальне екіпірування. Інвентар можна замінити підручними засобами: книгами, пляшками з водою. Поступово ви купите все необхідне. Це будуть ваші особисті речі, що гігієнічно. Правда, на кросівки доведеться витратитися, якщо їх немає. Вони важливі для виконання більшості вправ, щоб не отримати травму.

Ви не будете нікого соромитися

Для тих, хто соромиться ходити в зал через зайву вагу або боязні скупчення людей, заняття вдома — справжній порятунок. Хоча соромитися взагалі не варто. Тим не менш швидко долучитися до спорту і відчути себе впевненішим простіше вдома.

 

Ви самі регулюєте навантаження

На групових заняттях тренери можуть давати або занадто інтенсивне для вас навантаження, або слабке — тільки ви знаєте, на що здатні. Вдома ж легше тренуватися в комфортному темпі. Так, спочатку це буде не так просто. Але потім ви навчитеся відчувати своє тіло і давати потрібне навантаження для кожної групи м’язів. Для цього важливо правильно виконувати вправи (ось тут якраз ми радимо звернутися до персонального тренера за парою занять, щоб він вам поставив правильну техніку) і слідкувати за самопочуттям.

Ви будете займатися в комфортних умовах

Ви нікому не заважаєте, і вам ніхто не заважає. Можна в будь-який момент провітрити кімнату. У той час як в залі, особливо в популярний час, іноді доводиться чекати черги на тренажер або штовхатися на групових заняттях. Кондиціонер теж часто працює в невідповідному режимі, а душ ламається. Звичайно, це не завжди так, але всяке трапляється.

Ви натренуєте силу волі і дисципліну

Так, щоб займатися вдома, важливо розвивати ці якості. Потрібен постійний стимул, адже ніякого абонемента у вас немає. Спочатку нелегко, але потім це відмінний привід пишатися собою і тими результатами, яких ви змогли досягти самостійно, без зайвих витрат.