На будівництві управління єпархії УПЦ КП Херсонщини працюють всі (фото)

6 лет назад 0

Приміщення, виділене владою Херсона та області під Управління Херсонської єпархії УПЦ КП, потребує коштів та допомоги.

Майже півповерха на Пугачова, 5 планують перетворити на затишний офіс української православної церкви. Уже на 35000 грн закуплені нові пластикові вікна для фасадної частини. На черзі — закупка нових дверей та вікон, що виходитимуть на двір.
Нині триває обивання стін, зривається стара деревяна підлога, вивозитться будівельне сміття. Щодня праюють самі віряни та їх помічники атовці, при цьому по буднях і архієпископ Климент, і його помічник о. Сергій трудяться як усі.

Колись тут буде просторий хол з бібліотекою та кавовою машиною (на фото — двері праворуч), ліворуч — секретаріат і кабінет архієпіскопа. Але це — у планах, на втілення яких — цілі весна й літо та початок осені.

Роботи багато, допомога потрібна, і не тільки трудова. З вивозом сміття допомагають військові частини — присилають бійців.

Жіноцтво Херсона намагається підгодовувати та пригощати смаколиками — журналістки та працівниці обладміністрації встановили чергу на годування обідами.

 Свою пряму функцію поки виконує лише одна, ще не відремонтована, але вичищена від мотлоху, кімната. Вона нині слугує і за прийомну, і за роздягальню, і за обідню залу. Про майбутнє призначення приміщення плки нагадують кілька ікон та хрест, намальований на дверях.

Та попри це, особистий прийом керуючий єпархією уже веде — по вівторках, з 10.00 спілкується з осоистих, духовнизх та адміністративних церковних потреб. Саме такою можливістю скористалося наше видання. Слухайте нашу розмову нижче за посиланням:

Допомога будівникам потрібна постійно. То запропонувати її можна як при особистому візиті по буднях з 10.00 на Пугачова,5. Чи попередньо списавшись у фейсук: із протоієр. Сергій Чудинович або ж із архієпископ вл. Климентом