Наймальовничіші місця Херсонщини в спецпроєкті «З південного неба» UA: ХЕРСОН

4 года назад 0

  10 серпня в ефірі філії Суспільного UA: ХЕРСОН стартує спецпроєкт «З південного неба» . Це 6 інформаційно-пізнавальних випусків про дивовижні місця Херсонської області. 

Проєкт «З південного неба» розповідає найцікавіші факти про Херсонщину, її мешканців та природу й заохочує мандрувати країною.

«Спецпроєкт такого формату ми реалізуємо вперше, тому нам самим було цікаво взятися за нього. З генеральною продюсеркою регіонального мовлення Марією Фрей ми розробили концепцію і силами команди UA: ХЕРСОН утілили її» , — прокоментував продюсер Херсонської філії Суспільного Рустам Авдєєв .

Глядачі побачать Олешківські піски, острів Джарилгач, Кам’янську Січ, рожеві озера, Станіславські кручі й херсонські плавні. Вони дізнаються про тамтешні рослини й представників тваринного світу. За словами продюсера, знімати було непросто, адже в південному краї погода непередбачувана.

«Ми планували показати найцікавіші й наймальовничіші місця Херсонщини та привернути увагу до внутрішнього туризму. Тим паче, що ситуація з поширенням COVID-19 досі не дає змоги українцям відвідувати іноземні країни. Ми маємо нічим не гірші туристичні локації в себе, але знаємо про них мало. Тепер уся країна зможе побачити цікавинки Херсонщини. Деякі знімальні дні були важкими через сильний вітер і спеку, але команда трималася стійко» , — зазначив Рустам Авдєєв .

З організацією зйомок допомогли працівники національних парків, а також прикордонники, адже дві локації — біля адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом. Над проєктом працювали: 

  • продюсер Херсонської філії Суспільного Рустам Авдєєв ;
  • режисери проєкту Антон Коломієць  та   Тетяна Петрова ;
  • редакторка проєкту Олена Ліщенко ;
  • оператор Олександр Шепель ;
  • режисер монтажу Василь Рудаков ;
  • відеограф Денис Гринишин .

Дивіться спецпроєкт «З південного неба» на сайті UA: ХЕРСОН та фейсбук-сторінці.