Вчені закликали людей не обмежувати себе в їжі

7 лет назад 0

Після щорічного конгресу Європейського товариства кардіологів фахівці порадили проаналізувати норми вмісту жирів і вуглеводів в щоденному раціоні людини.

В зв’язку з новими даними про фактори серцево-судинного ризику, вчені закликали переглянути рекомендації з харчування, зокрема щодо споживання жирів.

Підставою до перегляду харчових рекомендацій, значною мірою, стали результати дослідження PURE (Prospective Urban-Rural Epidemiology), згідно з якими високе споживання вуглеводів підвищує ризик смерті більше, ніж високе споживання жирів. Науковці зазначили, що норми, що складають менше 30% жирів від загального споживання енергії і менше 10% насичених жирів, вже не актуальні.

Слід зазначити, що експерти протягом восьми років спостерігали за преференціями у їжі серед 135 тис. добровольців з 18 країн світу. У результаті з’ясувалося, що любителі смачно поїсти живуть трохи довше, так як дотримуються збалансованого харчування. Отож, для злагодженої роботи організму вчені закликають підвищити споживання жирів до 35% від загального споживання енергії в комплексі зі зниженням споживання вуглеводів.