У Херсоны ОСББ саботують підготовку до опалювального сезону

3 года назад 0

Ще 15 вересня у Херсоні закінчився термін, відведений на перевірку внутрішньобудинкових мереж житлових будинків на предмет готовності до ОЗП 2021/2022р.р.
Але окремі ОСББ це зовсім не хвилює. Так, за адресами: вул. Володимира Великого, 23, Бучми, 20, П. Кедровського, 8, пр. 200 – річчя Херсона, 35, Гімназична, 26-Б, Покришева, 2, 49 ХГД, 41 відмовились прийняти інспекторів ТЕЦ для перевірки готовності житлового будинку до прийому теплоносія.
Коментує начальник Теплових мереж ТЕЦ Валерій Довганіч: «Як я уже зазначав в ході наради по підготовці до опалювального сезону під головуванням заступника міського голови Володимира Пепеля, не дивлячись на те, що від завтра усі наші слюсарі – обходчики будуть зайняті здійсненням технічного нагляду за заповненням тепломереж мережевою водою, ми продовжимо прийом житлових будинків до початку жовтня.
Водночас, акцентую увагу житлових організацій, які не матимуть акту готовності будинку. До ваших внутрішньобудинкових систем теплоносій буде подано у останню чергу. Споживачів, які скаржитимуться на холод у квартирах, ми перенаправимо на голів відповідних ОСББ для надання пояснень. Також Фахівці ТЕЦ не виходитимуть у опалювальний період перевіряти скарги щодо якості теплопостачання житлових приміщень у таких будинках».
Нагадуємо, вимога виконати ремонтно-профілактичні роботи на внутрішньобудинкових системах, промивання, налагодження і гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем централізованого опалення, відновлення теплової ізоляції та ін. встановлено «Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду», затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України, Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 № 620/378.

АТ "Херсонська ТЕЦ"