Запалили так запалили – як багатонаціональне село на Херсонщині свій день народження святкувало (фоторепортаж)

6 лет назад 0

4 листопада Нижні Торгаї,  що на Херсонщині, відсвяткували день народження села і храмове свято Ікони Казанської Божої Матері.

На свято приїхали гості не лише з довколишніх сіл, а й із за кордону.

За іменинним столом зібралася багатонаціональна нижньоторгаївська родина.

    

Та страви на тому столі — також різних національних кухонь.

Пригощали смачною шурпою з баранини. Гарячу юшку швиденько  розносили  гостям, бо ж найкраще вона смакує саме гарячою!

 

Традиційно не обійшлося без смачного плову, секрет якого знають лише нижньоторгаївські турки-месхетинці.

  

А ось місцеві господині-українки почастували нашими вареничками з картопелькою й шкварочками та з сиром і сметанкою.

 

Зігрівалися гості  гаряченькими кавою та чаєм. Цими напоями у Нижніх Торгаях на сільських святах пригощають тільки хлопці. Так напій смакує по-особливому, кажуть тут!

 

Непогано зігрілися селяни й під час «Козацьких забав». У веселих змаганнях  взяли участь чотири команди — збірна Нижньоторгаївської школи, команда місцевих працівників агросектору, команда гостей з Першопокровки та збірна підприємців Нижньосірогозького району.

"Козацькі забави" — змагання не з простих! Чого лишень вартувало учасникам "побрити" повітряну кульку! Таке можливе лише в Нижніх Торгаях!

 

Спробуй з"їсти цукерку, якщо вона прикріплена до кашкета! А якщо дві? А якщо їх ще й розгорнути потрібно! І це не торкаючись руками!

 

Шквал глядацьких оплесків зірвав конкурс з обручами. На рівних йшли підприємці Нижньосірогозького району і Першопокровська збірна. А першими в цьому конкурсі здалися нижньоторгаївські аграрії, за ними збірна Нижньоторгаївської школи.

 

Весело було не лише дорослим, попіклувалися й про малих гостей, яких також було чимало на  дні народження села. Для малечі Нижньоторгаївська сільська рада також організувала подарунок.

 

Ну і звичайно, жодне свято в Нижніх Торгаях не обходиться без виступу жіночого ансамблю "Берегині". До дня народження рідного села аматорки підготували гарну концертну програму.

 

Враженнями від святкування та фотографіями у фейсбук поділилася журналістка Віта Копенко.