Херсонський міський суд має розглянути обвинувачувальний акт щодо дружини депутата

5 лет назад 0

Прокуратура оскаржила рішення Херсонського міського суду про повернення обвинувального акта щодо Якубсон (Рєзяпова, Lilu Dallas) Лілії Євгеніївни, цивільної дружини та помічника-консультанта депутата Дніпровської районної ради (Опозиційний блок) Власова (Сичова) Олександра Вадимовича. Згідно з рішенням апеляції, обвинувачувальний акт повернули на розгляд суду першої інстанції. Про це повідомляє “Гривна”.

Нагадаємо, що раніше Херсонський міський суд (слідчий суддя Зубов Олександр Сергійович) ухвалив повернути обвинувачувальний акт Херсонській міській прокуроратурі через порушення двомісячного терміну.

Якубсон звинувачують в нанесенні тілесних ушкоджень журналістці Вірлич Євгенії Михайлівні, перешкоджанню журналістській діяльності, нанесенні легких тілесних ушкоджень Бідулі Олені Миколаївні.

За словами постраждалої, Херсонський міський суд тепер буде зобов’язаний почати розгляд обвинувального акта заново. Коли пройде підготовче засідання, поки невідомо.

Є ще одна кримінальна справа, у якій Якубсон є обвинуваченою разом з цивільним чоловіком-депутатом Власовим – напад на керівника Херсонського «Правого сектора» Наталю Вотеїчкіну та координатора “Самооборони Херсонської області” Усачову Інну Валеріївну.

Крім цього, Власов (Сичов) також обвинувачений у нанесенні тілесних ушкоджень активісту «Азова» – під час бійки відкусив шматок вуха.

Вірлич побили 10 липня 2018 року в приміщенні виконавчого комітету Херсонської міської ради після засідання депутатської комісії. Якубсон загрожує покарання від 3 років – за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, зважаючи на те, що напад було скоєно групою осіб (побиття знімала на смартфон подружка Якубсон, близька приятелька Антонівського селищного голови (ОСНОВА) Ігоря Семенчева-молодшого, Докучаєва Тетяна Володимирівна яка інколи в друкованих ЗМІ називає себе Семенчевою). Докучаєва надавала послуги як фізична особа – підприємець Антонівській селищній раді.

У справі про побиття Вірлич було допитано як свідка депутата Херсонської міської ради (БПП, позафракційна) Ценкер Ірину Іванівну, стосовно діяльності якої Вірлич проводила журналістські розслідування (харчове отруєння дітей в школі №53 в квітні 2017 року) та аналізувала роботу “бюджетної” депутатської комісії, членом якої є Ценкер. 2018 року Ценкер видала доньку заміж за сина Путілова і таким чином увійшла до так званого “клану Путілових”.