У Херсоні апеляційний суд в 13 разів збільшив заставу Федоряну, якого звинувачують у держзраді

3 года назад 0

Херсонський апеляційний суд 14 грудня залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника колишнього заступника начальника ГУ МВС в АРК Миколи Федоряна на обраний запобіжний захід та збільшив суму застави у 13 разів.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

Речниця прокуратури АР Крим та міста Севастополя Катерина Діденко повідомила, що нещодавно затриманому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі мільйон 600 тисяч гривень.

” Хоча судом і враховувалась тяжкість злочину, і розмір застави вище максимальної межі, прокуратура Автономії не погодилась із сумою застави та подала апеляційну скаргу. Сьогодні апеляційний суд Херсонської області задовольнив скаргу прокуратури і збільшив підозрюваному розмір застави до 10 тисяч прожиткових мінімумів, що становить 21 мільйон 180 тисяч гривень”, – сказала Катерина Діденко.

Що відомо

  • Микола Федорян – кримчанин, полковник у запасі. 30 років відслужив в органах внутрішніх справ. В 2011 року пішов на пенсію.
  • З 2012 року до свого затримання Федорян обіймав посаду начальника управління транспорту та авіації в українській державній компанії “Чорноморнафтогаз”. Після «націоналізації» цього підприємства окупантами й захоплення бурових платформ на шельфі Чорного моря, за версією СБУ та прокуратури автономії, Федорян «систематично надавав допомогу окупаційним правоохоронцям при проведенні численних незаконних обшуків і затримань громадян у так званих справах «Хізб ут-Тахрір». 
  • 9 листопада 2020 року Херсонський міський суд арештував полковника до 5 січня 2021 року. Він може вийти із СІЗО під заставу в півтора мільйона гривень. За статтею «Державна зрада» йому загрожує від 12 до 15 років тюрми. Після затримання Микола Федорян оголосив голодування, але у СІЗО від нього відмовився.