Аграрії та промисловики Херсонщини єднаються заради добробуту регіону

6 лет назад 0

На запрошення керівництва ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» представники Асоціації фермерів та приватних землевласників Херсонської області відвідали підприємство з метою ознайомлення з його діяльністю.

«Разом з виконавчим директором Асоціації фермерів та приватних землевласників Херсонської області Віктором Нікішенко відвідали Херсонський машинобудівний завод, де не тільки ознайомились з його роботою, а й обговорили з генеральним директором, головою об’єднання організацій роботодавців Херсонщини Олександром Олійником можливість встановлення та розвиток партнерських відносин». 

Про це на своїй сторінці Фейсбук написав голова Асоціації Микола Халупенко.

За його словами, в них спільна місія:

«Завдання і цілі, які стоять перед нашими організаціями багато в чому збігаються. Це економічний розвиток регіону, захист прав фермерів, створення на території області комфортного підприємницького середовища, підвищення ефективності роботи сільського господарства за допомогою різних програм», – наголосив Микола Халупенко.

 

Він розповів про значиму для аграріїв програму – отримання компенсації за придбання сільськогосподарської техніки:

«Наразі, діє Урядова програма отримання 20% компенсації, але цього недостатньо. Ми спільно працюємо над тим, щоб відсоткова ставка була збільшена до 40%. Продаж потрібно здійснювати за ціною, зниженою на суму компенсації. Це надасть аграріям можливість придбати українську техніку за зниженою ціною, а постачальникам активізувати обсяги продаж виготовленої ними продукції за рахунок підвищення попиту та гарантованої компенсації. Досягнення програми і в тому, що вона позбавлена корупційних схем», – зазначив голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Херсонської області 

та додав: «Сьогодні Україна потребує нового підходу до розвитку промисловості, а саме сільськогосподарського машинобудування. При цьому, приклади виробництва якісної вітчизняної техніки вже ми бачимо на «Херсонському машинобудівному заводі».

 

Микола Халупенко поділився і своїми враженнями після екскурсії на заводі:

«Оглянув  виробничі потужності підприємства та ознайомившись з розробками заводу, технічні характеристики яких не поступаються іноземним аналогам можу сказати, що  приємно вражений потужностями підприємства, яке володіє необхідними технологіями для повного циклу випуску продукції». 

Він повідомив, що на «ХМЗ» вже розпочалася масштабна модернізація, це дозволить випускати машини з новими елементами дизайну і вдосконаленими технічними характеристиками. Мова йде про українсько-фінський комбайн «СКІФ-280», виробництво якого на минулому тижні обговорили на заводі SAMPO ROSENLEW. Також відбувається переоснащення цехів: виробництво планують зосередити в одній локації, реконструється нова адмінбудівля.

 

Голова Асоціації фермерів повідомив і про те, що на підприємстві реалізується модель дуальної освіти:

«Машинобудівний завод плідно співпрацює з професійними навчальними закладами, залучаючи до робочого процесу молодь, яких навчають на території підприємства. Таким чином, студентів після закінчення учбового закладу буде забезпечена робочим місцем на заводі. І це важливо, адже питання забезпечення зайнятості молоді грає особливе значення для суспільства і держави», – резюмував він.