На що підуть кошти з бюджету Херсонщини у 2024 році

1 месяц назад 0

Бюджет Херсонської області на 2024 рік складає близько 7 мільярдів 795 мільйонів гривень.

Про це в інтерв'ю журналістці Медіаплатформи “Вгору”  очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, 5 мільярдів 700 тисяч гривень виділено на утримання бюджетних установ та інших державних органів, а 262 мільйони – на відновлення житлово-комунальних господарств.

417 мільйонів закладено на захист цивільних жителів області від надзвичайних ситуацій. 163 мільйони гривень складають поточні видатки.
Обсяг соціального фонду сягнув 759 мільйонів гривень, з них 526 мільйонів спрямують на відновлення галузі будівництва й регіонального розвитку.

“Тобто це саме на проєктування, відновлення або будівництво, будівництво тільки в безпечних районах. А так ми більше за ці гроші проєктуємо”,  – розповідає Олександр Прокудін. 95 мільйонів гривень виділять на захист населення, 88 – на заходи капітального характеру.

48 мільйонів гривень використають на утримання доріг, капітального ремонту шляхів у 2024 році не заплановано.

“Чисто, щоб для евакуації військових і поранених, хоча б підтримувати ці дороги. Це маленька сума, просимо більшу в держави, щоб допомогли”,  – додає Прокудін.

Для контролю закупок місцева влада зібрала робочу групу “Прозорість і підзвітність”, до якої входять працівники ХОВА, поліції, ДБР, служби безпеки, Держаудиту і всіх антикорупційних організацій.

“Саме завдяки цій групі ми вже зупинили деякі покупки непотрібних або з завищеними цінами матеріалів, машин, автомобілів”, – пояснює очільник області.
 

  • Протягом січня-лютого 2024 року до місцевих бюджетів Херсонської області надійшло 296 мільйонів 600 тисяч гривень податкових платежів. Найбільше сплатили жителі Херсонської міської територіальної громади – 173 мільйони 500 тисяч гривень (58,5%).