Пільгові перевезення на приміських маршрутах компенсують херсонські ОТГ

6 лет назад 0

З початку 2018 р. на Херсонщині суттєво зменшилась кількість пільгових перевезень громадян на приміських маршрутах. Чому люди не можуть скористатися власним законним правом та який вихід із ситуації, — з’ясувала журналістка "Скіфії" Марина Молода з гостем студії "Тема дня" Валерієм Соценком , начальником управління транспорту та зв’язку ОДА.

Він розповів, як вийшла з цієї ситуації Музиківська ОТГ: "Т ам провели громадське слухання, визначили категорії пільговиків, яким треба компенсувати проїзд, прийняли програму і порядок компенсації витрат перевізників.У минулому році Музиківська ОТГ компенсувала перевізникам 203 тис. грн.. На цей рік ця сума складе вже 300 тис. грн. За таким принципом діє і Білозерська ОТГ ".

Як повідомив голова Музиківської ОТГ Олександр Лейбзон , « Ми прийняли рішення забезпечити оплату 2-х поїздок на місяць для пільгових категорій громадян. Крім того хворим видають проз дні талони за направленням місцевої амбулаторії ".  

Нагадаємо, з 12 лютого приватне акціонерне товариство «Автотранс» (м Олешки) збільшило вартість проїзду в громадському транспорті приміського та міжміського сполучення. Згідно з розрахунками підприємства, вартість проїзду складе 51 копійку за кілометр з людини, що призведе до подорожчання цін в середньому на 1,5 — 2 гривні. У «Автотранс» пояснюють: подорожчання обумовлене значним зростанням цін на паливо, мастильні матеріали, запасні частини, автошини та інше. За інформацією кореспондента «Нового дня», воно торкнеться ще чотирьох приміських маршрутів і двох міжміських.

Здорожчання палива також компенсуватимуть ОТГ?

Фото: galinfo.com.ua