Третій за обсягами податок на Херсонщині

3 года назад 0

Плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до бюджетів громад Херсонщини й складає понад 9% у загальних доходах місцевих бюджетів (115,1 млн. грн.). 

— Майже 88% цього платежу складає внесок юридичних осіб, які з початку року перерахували 100,8 мільйона гривень плати за землю. Громадяни збагатили скарбниці громад на 14,2 мільйона гривень земельної плати, — повідомила «НД» Ірина Сальник, керівник прес-служби Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Нагадаємо, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Анатолій НІКОЛАЄВ.