В програмному забезпеченні ДЗК впроваджено 18 нових функціональних можливостей

4 месяца назад 0

Протягом року в програмному забезпеченні ДЗК впроваджено 18 нових функціональних можливостей. Про це пише Kurkul.com з посиланням на дані Держгеокадастру.

Зокрема це:

  • внесення до ДЗК відомостей про масив земель сільськогосподарського призначення;
  • державна реєстрація меліоративної мережі та складової частини меліоративної мережі з видачею витягу з ДЗК;
  • надання витягу з ДЗК про землі в межах території територіальної громади;
  • розрахунок значення нормативної грошової оцінки земельних ділянок усіх категорій та форм власності в межах території територіальної громади (або її частини) та інші.

Також у 2023 р. було відновлено реалізацію пілотного проєкту щодо внесення до ДЗК відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками. Станом на 1 грудня в його рамках 47 сертифікованим інженерам-землевпорядникам надано повноваження державного кадастрового реєстратора, ними вже сформовано 456 заяв про державну реєстрацію земельної ділянки.

Як зазначили у Держгеокадастрі, у 2024 р. пріоритетними напрямками роботи відомства будуть:

  • забезпечення суб’єктів земельних відносин повною, актуальною та достовірною інформацією про земельні ділянки та можливістю ефективно і прозоро розпоряджатися земельними ресурсами;
  • забезпечення всім зацікавленим особам доступу до користування офіційними, актуальними та достовірними геопросторовими даними через геопортали держателів даних та офіційний вебсайт НІГД для ефективного прийняття управлінських рішень та задоволення потреб суспільства в усіх видах географічної інформації;
  • забезпечення землевласниками та землекористувачами раціонального використання земельних ділянок, їх належну охорону та відтворення родючості ґрунтів.