Утримання «Муніципальної варти» обійдеться херсонцям у понад 22 млн гривень

6 месяцев назад 0

Очільник Херсонської МВА Роман Мрочко підписав розпорядження про затвердження оновленого плану робіт Департаменту розвитку об'єктів комунальної власності на 2023 рік. 

Зміни в плані стосуються комунального підприємства "Муніципальна варта", яке було створено у 2021 році за ініціативи тодішнього міського голови Ігоря Колихаєва та його оточення задля патрулювання Херсона та охорони об'єктів. А на початку тимчасової окупації міста КП "Муніципальна варта" стала основою для місцевих патрулів, які патрулювали вулиці для уникнення випадків вандалізму та мародерства. 

Очолив її тоді нібито депутат міськради від партії мера Колихаєва "Нам тут жити" Ілля Карамаліков, якого судять за державну зраду. 

Як зазначено в розпорядженні Мрочко, обійдеться КП "Муніципальна варта" бюджету цього року в майже 22,4 млн гривень. Основна частина коштів (близько 17,5 млн гривень) піде на зарплати працівникам комунального підприємства. Ще майже 4 млн — нарахування на заробітну плату. Інші кошти — це закупівлі бронепластин, форми, обмундирування, палива та інші витрати. 

Інше розпорядження очільника міської військової адміністрації Романа Мрочко також стосується Департаменту розвитку об'єктів комунальної власності та КП "Муніципальна варта", але вже "Внесків до статутних капіталів". Так, до "Муніципальної варти" в якості внесків у статутний капітал увійдуть пульт централізованого спостереження за 82 тисячі гривень, два автомобіля Renault Duster на суму майже 1,9 млн гривень. Ще 21,2 млн гривень — автомобілі "пікапи". 

Останні — автомобілі для ЗСУ, про що раніше в своєму Телеграм-каналі заявив Роман Мрочко. За його словами, проводити закупівлю авто для Збройних сил буде саме КП "Муніципальна варта". 

"Херсонська міська військова адміністрація закупить пікапи для виконання бойових завдань Збройними силами України! Закупівлю проводитиме комунальне підприємство "Муніципальна варта" Херсонської міської ради. Для цього виділено 22 млн грн. Договір буде підписаний з офіційним дилером" , — заявив Мрочко. 

Закупівлю автомобілів для ЗСУ "Муніципальна варта" поки не оголосила. А перший тендер на придбання двох автомобілів Renault Duster для комунального підприємства провалився через відсутність пропозицій. Наразі триває друга спроба придбання авто для комунальників.