10 років тюрми заочно отримав ексголова Новотроїцької територіальної громади

4 месяца назад 0

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом колишнього голови Новотроїцької територіальної громади – Петра Збаровського. Загарбники призначили його очільником окупаційної адміністрації Нижньозірогозького району.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Суд призначив колаборанту покарання — 10 років позбавлення волі.

Слідчими спецслужби встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення чиновник підтримав державу-агресора і зголосився на посаду місцевого гауляйтера.

Колаборант на псевдопосаді здійснював організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, які полягали у керівництві закладами освіти, культури та охорони здоров’я.

Разом з представниками окупаційної влади організовував діяльність суб’єктів господарювання на території Нижньосірогозької територіальної громади Генічеського району Херсонської області.

Обвинувачений закликав місцевих мешканців до співпраці з окупаційною владою. Будучи при так званій «владі», незаконно розпоряджався комунальним майном – передав службові приміщення та техніку у користування окупаційній владі.

На підставі зібраної СБУ доказовій базі суд визнав ворожого поплічника винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зараз зрадник перебуває на окупованій частині півдня України.

Тривають комплексні заходи для притягнення Збаровського до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.