Бериславські поліцейські затримали чоловіка, який сокирою вбив знайомого

2 месяца назад 0

До Бериславського районного відділу поліції надійшло повідомлення від жительки одного з населених пунктів. Жінка розповіла, що прийшла провідати сусіда та виявила його без ознак життя зі слідами насильницької смерті. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

В будинку правоохоронці виявили тіло 65-річного власника оселі. У чоловіка були різані рани на голові та шиї. Поліцейські провели ретельний огляд місця злочину і відпрацювали прилеглу територію з метою встановлення можливих свідків й очевидців події. Оперативники встановили, що тілесні ушкодження були нанесені сокирою. На подвір’ї вони знайшли знаряддя злочину.

Під час відпрацювання можливих свідків під підозру потрапив 48-річний місцевий житель. Оперативники з’ясували, що напередодні він разом зі знайомим приходив у гості до потерпілого. Чоловіки разом вживали алкогольні напої. Під час застілля між господарем та одним із гостей виник конфлікт, в ході якого гість декілька разів вдарив потерпілого сокирою по голові. Коли власник будинку перестав подавати ознаки життя, зловмисник втік, але перед цим наказав знайомому мовчати і нікому не розповідати про побачене.

Оперативники затримали підозрюваного в оселі, яку він винаймав. Чоловік зізнався у скоєному.

Фігурант був затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура Бериславського району. Досудове розслідування триває.