Будуть шукати місце зимівлі: росіяни на Херсонщині «пакують речі»

6 месяцев назад 0

На тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни почали масово мародерити. У ЗСУ припускають, що окупанти не збираються закріплюватися у тих населених пунктах.

Хто повідомляє: керівниця прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

У чому суть?

Нід час телемарафону “Єдині новини” керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що росіяни почали масово мародерити на окупованій території Херсонщини.

"Вони чинять подворові обходи і як констатують військові у них йде "загострення мародерської хвороби". Вони пакують речі, дуже багато відправляють за поребрик. Це, як правило ознака того, що вони вже не закріплюються в тих населених пунктах і переміщуються очевидно вглиб", — розповіла вона.

За словами Гуменюк, найімовірніше, що загарбники будуть шукати "місце зимівлі, де треба буде закріпитися на більш щільних рубежах оборони, де є залізо-бетонні конструкції".

Що було раніше

Окупанти привласнили гарний будинок місцевого бізнесмена в селі Мар'янівка Тавричанської громади Каховського району. Раніше власник був змушений виїхати з Херсонщини, написав у Фейсбуці журналіст  Олег Батурин . Кажуть, що туди заселятимуть чи то "росгвардію", чи то поліцаїв.

У самій Тавричанці це йде повним ходом. Віджате житло надають іншим людям виключно за наявності роспаспортів. Навіть видають новим "хазяєвам" "ордери" на незаконно привласнене житло.

Схожа ситуація масово спостерігалась у деяких селах Новотроїцької громади Генічеського району. Але уточнюють, що там житло забирали для розквартирування військових окупаційної армії РФ і жодних "ордерів" їм не видавали.