Херсонщина під вогнем окупантів: поліція фіксує наслідки обстрілів армією рф

1 год назад 0

російські війська вкотре нещадно обстріляли населені пункти Бериславського та Херсонського районів. армія рф атакувала мирне населення з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БПЛА. Знищені та пошкоджені цивільні об‘єкти: домівки громадян, господарчі споруди, магазини, є загиблі та поранені місцеві жителі, яких посікло осколками снарядів. У с.Понятівка від ворожого удару загинула жінка з двома дітьми. У с.Високе внаслідок потрапляння снаряду в будинок загинув його 57-річний власник.

В обласному центрі під ударами ворога опинилася церква, приватні будинки у прибережних районах, багатоповерхівки у мікрорайонах Корабел, ХБК, Таврійський та Північний. Вибуховою хвилею у квартирах вибиті шибки, потрощені фасади будівель, побито дахові покриття.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, обстежували територію та збирали речові докази збройної агресії армії рф.  

З тимчасово окупованого Скадовського району надійшло повідомлення, що російські військові у супроводі місцевих представників злочинної влади обходять помешкання громадян та відбирають у жителів автомобілі.

За минулі дві доби слідчі поліції відкрили 35 кримінальних проваджень за ст.438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".