Як російські військові ввічливо пограбували херсонського таксиста

7 месяцев назад 0

Під час окупації Херсона російські військові викрали дві автівки регіонального представництва OnTaxi на півдні України. Їх забрали з приватного подвір’я “в помощь контрразведке ДНР”.

Як розповідає керівник регіонального представництва Олександр Зубович, він із дружиною і частина таксистів на той час уже виїхали з окупованого Херсона. Але чотири брендовані машини OnTaxi залишилися в місті. Дві, оформлені на батька, зламалися. Ще на дві, які за документами належали дружині, не вистачило водіїв. А оформити офіційне доручення на інших людей уже стало неможливим через окупацію. Батьки Олександра залишалися в Херсоні, тож усі чотири Chevrolet Aveo поставили на подвір’ї їхнього будинку.

 Тут батько телефонує й каже, що машини, оформлені на мою дружину, росіяни забирають,  – розповідає Олександр.  – І питає: “Що робити, не віддавати?” – “Як не віддавати? Віддавай.” Це влітку 2022-го було, точне число вже не пам’ятаю. Але всім уже були знайомі ситуації, як “асвабадители” зерно забирали. Якщо люди не віддавали, наступного дня збіжжя “зненацька” згорало від артилерійського обстрілу. Вже ж легше віддати, ніж потім у двір щось  прилетіть, або батька заберуть за спротив, чи одразу на місці…

За словами батька Олександра, у той день російські військові приїхали на їхню вулицю на якийсь військовій техніці, схожій на БТР. Ходили по домівках командою по 5-6 автоматників. У них у дворі поводилися ввічливо, не погрожували. Але все ретельно оглянули й зажадали документи на автівки Chevrolet Aveo. На дві в нього був повний комплект документів, а на дві – техпаспорти. Подивилися документи й кажуть: “А зачем вам столько машин? Ми вот эти две забираем, пойдут в помощь контрразведке ДНР”. І забрали. Жодного документа чи розписки про вилучення чужої власності російські грабіжники не залишили.

До теми: у селі Ольгине Каховського району росіяни  жінку, яка відстоювала своє майно, аби його не викрали росіяни.