Жителі Херсонщини втратили понад 40 тисяч гривень через шахраїв

6 месяцев назад 0

«Дзвінок із банку», «отримання матеріальної допомоги», «здійснення покупок в Інтернеті» — одні з найпоширеніших схем для шахрайств. Поліція вкотре звертає увагу жителів Херсонщини на необхідність бути пильними та обачними.

Так, до поліції звернувся 86-річний херсонець. Пенсіонер повідомив, що йому зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником банку. Під час розмови незнайомець розповів літній людині, що з його картки невідомі зловмисники намагаються зняти гроші. Далі псевдо-банкір покроково «проконсультував» заявника, що треба зробити, аби запобігти начебто незаконному зняттю коштів. В результаті пенсіонер втратив 13 тисяч гривень, перерахувавши їх на вказаний шахраєм рахунок.

А 23-річна жителька Херсона втратила 6 тисяч гривень. Як поліцейським повідомила потерпіла, це сталося під приводом відновлення акаунту в одному з популярних месенджерів.

Також жертвою Інтернет-шахрая став й 38-річний херсонець. Чоловік розмістив на одному з торгівельних сайтів оголошення про продаж товару. Однак невідомий «покупець» шахрайським шляхом дізнався усі реквізити банківської картки продавця, після чого з неї зникли гроші в сумі 7500 грн.

А 69-річний пенсіонер у соціальній мережі побачив оголошення про можливість отримання матеріальної допомоги. Чоловік перейшов за вказаним посиланням, заповнив запропоновану анкету, в якій також вказав данні своєї банківської картки. Після цього з картки невідомими зловмисниками було знято майже 14,5 тисяч гривень.

Поліція Херсонщини нагадує громадян про необхідність бути пильними та обачними. Пам’ятайте, що працівники банків ніколи під час розмови не запитують усі банківські реквізити. Також не слід ніколи переходити за розміщеними у соцмережах та месенджерах посиланнями щодо отримання грошової допомоги. Дізнавайтесь про таку можливість у соціальних службах та на офіційних інформаційних майданчиках державних органів влади. Під час проведення торгівельних операцій в мережі Інтернет у першу чергу спробуйте встановити рейтинг довіри користувачів послуг до доброчесності чи то продавця, чи то покупця.