На Бериславщині зафіксували смертельні випадки отруєння сурогатом

9 месяцев назад 0

У Бериславському районі зафіксували випадки отруєння мешканців спиртовмісними речовинами, що призвели до летальних наслідків.

Про це на своєму в телеграм пише голова Бериславської РВА  Володимир Літвінов

У повідомленні зазначається, що алкогольні сурогати – це рідини, не призначені для вживання в якості напоїв. Серед сурогатів є ті, що містять етиловий спирт і небезпечні через домішки та добавки, а є й такі, які містять метиловий спирт. Останні розкладаються в організмі з виділенням токсичних речовин, що призводять до сильного отруєння. Більшість антисептиків виробляють з ізопропілового спирту, який є вкрай токсичним, якщо його випити. У разі потрапляння антисептику всередину організму може настати гіпотонія, серцево-легеневий колапс та смерть. 

«Використовуйте спиртові антисептичні засоби за призначенням, а саме для обробки шкіри рук, коли немає доступу до мила та проточної води. У такому разі антисептики є цілком безпечними. Закликаю і застерігаю громадян за жодних обставин не вживати алкогольні сурогати та алкоголь невідомого походження. Така «продукція» може стати причиною важких, часто непоправних порушень в організмі, що ведуть до смерті», – йдеться в дописі.