На Херсонщині через дії шахраїв херсонці втратили більше 80 тисяч гривень

5 месяцев назад 0

Лише за добу 3 жителів області втратили усі заощадження через різні шахрайські схеми.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

35-річний чоловік втратив 15 тисяч гривень, коли гадав, що допомагає рідному брату. У месенджері йому надійшло повідомлення від нібито родича, який терміново просив гроші на лікування та надіслав номер картки. Чоловік перевів кошти на рахунок. Лише після цього він перетелефонував брату й дізнався, що ніякої допомоги той не потребує, а його акаунт у соцмережі взламали шахраї.
33-річна жителька обласного центру в соціальній мережі прочитала інформацію про надання грошової допомоги, перейшла за посиланням та ввела дані банківської картки. Після цього з її рахунку невідомі зняли 16 тисяч гривень.

Також втратила свої заощадження 43-річна жителька Чорнобаївки, яка тимчасом мешкає в Німеччині. Жінка знайшла оголошення про додатковий заробіток у мережі Інтернет. Вона перейшла за посиланням та зв'язалася зі зловмисником у месенджері. Після цього громадянка перерахувала 50 тисяч гривень та хотіла отримати відсоток, проте натомість лишилась без заощаджень.

За вказаними фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.

Шановні громадяни! Щоб не втратити кошти, інформацію про будь-які виплати варто брати лише з офіційних джерел, для консультації можна зателефонувати за телефонами організацій. Не переходьте за невідомими посиланнями та не вводьте секретні дані банківських карток.

Якщо вам надходять повідомлення від знайомих чи рідних, які терміново благають позичити гроші на лікування, погашення кредиту або інші потреби, скоріше за все – це шахраї. Самі зателефонуйте цій людині та дізнайтеся, чи дійсно потрібна допомога.