На Херсонщині конкурент замовив вбивство фермера

3 года назад 0

Усунити конкурента найжахливішим чином, шляхом вбивства, вирішив фермер на Херсонщині. Життя аграрія оцінив у 40 тисяч доларів та знайшов виконавця – жителя області, який працює в сфері охоронних послуг. Але намірам втілитися не судилося. Ошелешений жорстоким планом замовника, найманець звернувся до СБУ.

-Хотів усунути конкурента, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур, що мало посилити його власні позиції в регіоні. Втім, виконавець замовного вбивства, усвідомлюючи суспільну небезпечність злочинного наміру зловмисника, повідомив про це СБУ. Правоохоронці почали документувати протиправну діяльність і врешті затримали організатора під час передачі останнього траншу винагороди, — повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Замовника та організатора злочину в одній особі затримали під час спецоперації.  У викритті зловмисника брали участь співробітники Головного управління Внутрішньої безпеки СБУ та слідчі Нацполіції. Фігурантові інкримінують вчинення злочинів за двома статтями кримінального кодексу (замах на злочин та умисне вбивство). За умови доведення вини у суді йому загрожує від 10 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Марина САВЧЕНКО.