На Херсонщині поліція фіксує наслідки обстрілів армією рф житлових кварталів

5 месяцев назад 0

Поліція фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення Херсонщини. російські війська вкотре обстріляли з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, авіації та БпЛА населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Знищені квартири у багатоповерхівках, непридатними для проживання стали приватні будинки, пошкоджені АЗС, магазини, автомобілі та кафе, є загиблі та поранені внаслідок російської агресії.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Загарбники вдарили з реактивних систем залпового вогню по центру Білозерки. Снаряд влучив у приватний будинок, під його завалами загинув 63-річний чоловік. Біля магазину отримали поранення четверо людей: жінки віком 28, 34 та 56 років, а також 62-річний чоловік. Тієї ж ночі 56-річна жінка від отриманих поранень померла в лікарні. По селищу росіяни випустили 12 снарядів, пошкоджено щонайменше 27 будинків.

Російська армія продовжує обстріли Херсона з усього виду озброєння. Під ударом ворога були житлові квартали у всіх районах міста, вечері після серії потужних вибухів у постраждалих районах зникло електропостачання.

Вранці у Корабельному районі ворог здійснив артобстріл приватного сектору прибережної зони, один зі снарядів влучив у будинок, смертельно травмувавши 67-річного чоловіка. У тому ж районі отримала поранення 54-річна жінка.

В центрі міста під час ворожого обстрілу мінно-вибухову травму та вогнепальні поранення ніг отримала 39-річна жінка. Один зі снарядів, випущених із РСЗВ, потрапив у багатоквартирний будинок, де отримали поранення 15-річна дівчина та 52-річна жінка, загинула 75-річна жінка.

Ввечері в Центральному районі зафіксовано влучання ворожого снаряду біля АЗС, там травмовано 60-річного чоловіка.

У мікрорайоні Таврійський під ворожий обстріл потрапив цивільний автомобіль, 46-річний водій самостійно звернувся у лікарню, де у нього діагностували мінно-вибухову травму, вогнепальні уламкові поранення обличчя та руки.

Під масованим обстрілом армії рф перебував мікрорайон Північний. Там ворожими снарядами пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, кафе та автомобілі. Один зі снарядів влучив у квартиру, де уламкове поранення ноги отримав 63-річний чоловік. У тому ж будинку у квартирі отримав контузію та уламкові поранення голови 26-річний чоловік.

Також було влучання у приватний будинок, де поранення отримали 63-річна жінка та 68-річний чоловік. На вулиці під обстріл потрапив 25-річний чоловік, він самостійно звернувся до лікарні, де у нього діагностували уламкове поранення ноги.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції та рятувальники, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, медики надавали допомогу численним постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 435 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.