На Херсонщині внаслідок російських атак поранені четверо людей, пошкоджено гімназію та дитячий садочок

1 месяц назад 0

Упродовж минулої доби російські війська завдали ударів по Херсону, населених пунктах Бериславського, Херсонського та Каховського районів з усього наявного озброєння. Пошкоджень зазнали 17 приватних та 2 багатоповерхові будинки, гімназія, дитячий садочок, 2 автомобілі та господарські споруди.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Через позавчорашні російські обстріли Червоного Маяка та Берислава до медичних закладів самостійно звернулися 82-річний чоловік та 75-річна жінка. У чоловіка лікарі діагностували вибухову травму та поранення передпліччя, у жінки – вибухову травму та контузію. Обом надали всю необхідну допомогу.




Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Козацького постраждала 72-річна жінка, у неї діагностували мінно-вибухову травму та вогнепальні поранення.

У Осокорівці внаслідок атаки дронів пошкоджено 2 автомобілі.

Вдень окупанти здійснили артилерійський обстріл центральних вулиць Херсона. Пошкоджень зазнали будівля гімназії та 2 багатоповерхові будинки. Постраждала 51-річна жінка, у неї черепно-мозкова травма та контузія.

Російські військові завдали ракетного удару по передмістю, поціливши у дитячий садочок, будівля якого зазнала значних руйнувань. Вибуховою хвилею пошкоджено щонайменше 9 навколишніх приватних будинків.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 308 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.