На окупованій Херсонщині росіяни могли закатувати до смерті священника

3 месяца назад 0

У селищі Каланчак на окупованій частині Херсонської області російські військові могли закатувати до смерті місцевого священника. 

Про це  експерт Центру близькосхідних досліджень  Сергій Данилов.

Про випадок Данилову розповіли місцеві мешканці. За їхніми словами, священника  Степана Подольчака кілька днів тому затримали, а нині привезли тіло до моргу.

“Забрали у вівторок і зараз будуть стверджувати, що він помер від серцевого нападу. Сумнівів, що росіяни вбили його в катівні, немає”, – говорить Данилов.  

Місцеві згадують Подольчака як  “дуже чуйну і добру людину, яка користувалася повагою і підтримкою”. Даних щодо причин затримання чоловіка росіянами немає. 

Оперативно перевірити інформацію з окупованих територій не видається можливим, втім, з відкритих джерел можна , що Подольчак дійсно був настоятелем храму ПЦУ в окупованому Каланчаку.

Данилов раніше вже  новини з окупованих частин Херсонщини, наприклад, щодо тиску на фермерів.

Нагадаємо, що російське повномасштабне вторгнення в Україну значно погіршило становище церков та інших релігійних громад, а на окупованих територіях України майже всі релігійні спільноти стикнулися з репресіями, частину з яких російська влада використовувала роками до цього у Росії. 

Детальніше про це можете почитати .