На ТОТ розпочалось «дострокове голосування» на виборах президента РФ: що відбувається на Херсонщині

2 месяца назад 0

Російським окупантам треба "картинка" про масову підтримку Путіна на ТОТ Херсонської області, але за один день це зробити неможливо, прокоментував початок дострокового голосування на виборах президента РФ перший заступник голови облради Юрій Соболевський.
У марафоні "Суспільне. Спротив" він розповів про те, що відбувалось на окупованих територіях напередодні 27 лютого.

"Окупаційна поліція, росгвардія переведені у посилений режим чергування, активізувалися і ФСБ щодо фільтраційних заходів, збільшилась кількість повідомлень з тимчасово купованих територій про обшуки, про затримання людей" , — говорить Соболевський.Дострокове голосування він називає "черговим шоу" російських окупантів, які збираються заявити про велику явку на виборах президента РФ.

"Їм потрібно намалювати картинку про масову підтримку Путіна, але насправді ніякої підтримки немає, це по-перше. А по-друге, активності так само не буде. Є певна кількість колаборантів, які будуть виступати як масовка на виборчих дільницях. А абсолютна більшість населення буде намагатися уникнути будь-якої участі у цьому шоу, чудово розуміючи, що відбувається" , — говорить Соболевський.За його словами, саме для цього потрібне дострокове голосування. Крім того, каже перший заступник голови облради, кількість виборців на окупованих територіях суттєво завищена, бо дуже багато людей звідти виїхали.

"Ця картинка буде в першу чергу вироблена не для місцевого населення, тому що люди між собою спілкуються вони чудово знають, які настрої в регіоні. Це картинка для регіонів РФ, щоб показати, що нібито в так званих "нових регіонах РФ" абсолютна більшість людей вийшли на вибори і підтримали Путіна. Їм вона потрібна для пропаганди власного населення" , — говорить Соболевський.На "виборах" будуть присутніми й так звані "спостерігачі" з іноземних держав.

"Ми відстежуємо інформацію. Там будуть одні і ті ж особи, це буде певна кількість з африканських країн, як це було попередній раз. Це буде кілька корисливих божевільних, які постійно беруть участь у цих шоу. Вони є штатними пропагандистами Кремля" , говорить Соболевський

27 лютого на ТОТ Херсонщини "стартував" перший етап дострокового голосування на виборах президента РФ. Про це в Telegram повідомила окупаційна адміністрація. Триватиме він до 29 лютого. Першими "голосуватимуть" так звані "Олешківський, Верхньорогачицький, Генічеський, Горностаївський, Каланчацький, Новотроїцький муніципальні округи", а також "міський округ Нової Каховки"

З 1 по 3 березня "дострокові вибори" окупаційна влада проведе у "Великолепетиському, Голопристанському, Іванівському, Каховському, Нижньосірогозькому, Скадовському та Чаплинському муніципальних округах".