Негода зменшила злочинність, але не зупинила її, — звітує поліція Херсонщини

7 лет назад 0

Дощ і холоднеча не дали розгулятися грабіжникам та хуліганам, відтак звернень до поліції стало на сотню менше. Зазвичай їх понад півтисячі, але упродовж минулої доби до підрозділів Національної поліції в Херсонській області надійшло 427 заяв і повідомлень, серед яких тільки 89 заяв з ознаками кримінального правопорушення (зазвичай їх понад 100).

А проте без грабунків і угонів не обійшлося. ось які приклади наводить поліція:

— В чергову частину Новокаховського відділу поліції надійшло повідомлення від 36-річного місцевого жителя. Чоловік розповів, що невідомий відкрито заволодів його мобільним телефоном та грошима в сумі 700 гривень. За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 186 КК України «Грабіж». Ведеться слідство.

— В чергову частину Олешківського відділення поліції надійшло повідомлення від 27-річного місцевого жителя про те, що невідомий, незаконно заволодів його автомобілем «ВАЗ 2101», який стояв біля двору. За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 289 КК України. Ведеться слідство.

Та на слизьких дорогах не стало спокійніше. Поліцією минулого дня зареєстровано 3 ДТП, внаслідок яких одна людина загинула, чотири людини отримали травми. За порушення Правил дорожнього руху працівники районних підрозділів поліції склали 35 протоколів, з них 4 – за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Відділ комунікації поліції Херсонської області