Окупанти засудили до 14 років українця, якого звинуватили у замаху на херсонську зрадницю Томіліну

6 месяцев назад 0

До 14 років і 6 місяців у колонії суворого режиму окупанти засудили громадянина України, якого вони звинуватили у вбивстві та замаху на вбивство.

Про вирок інформує так званий окупаційний Сл​ідком Херсонської області.​

Ми наразі не знайшли інформації, кого саме окупанти засудили. Лише з «офіційного» повідомлення окупаційного органу можемо дійти висновку, що йде мова саме про вибух у​ будинку Тетяни Томіліної, який​ стався 12 вересня 2022 року.

Тоді фейкова ректорка Херсонського державного університету отримала поранення, і, як повідомляли терористичні канали, у стані середньої тяжкості була доставлена до лікарні. Згодом її відправили на лікування до рф. Тоді було відомо, що внаслідок вибуху також загинув чоловік. Окупанти називають його «охоронцем» Томіліної.

Як повідомляє терористичний слідком,  «в период с августа по сентябрь 2022 года осужденный, находясь в городе Херсоне, добровольно сотрудничая с украинскими спецподразделениями, приобрёл самодельное взрывное устройство. В середине сентября 2022 года фигурант заложил самодельное взрывное устройство в подъезд многоквартирного жилого дома в Херсоне, где проживал ректор одного из вузов, и привёл его в действие. В результате погиб охранник. По независящим от обвиняемого обстоятельствам смерть ректора не наступила» .
Повідомляється, що громадянин України, якого окупанти звинуватили у цьому,  «дал признательные показания» .

54-річного чоловіка засудили до 14 років і 6 місяців позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму.

Нагадаємо, наразі Тетяна Томіліна продовжує співпрацювати із ворогом. На окупованій Херсонщині вона подалася у політику і стала так званою «головою херсонського парламенту».

В Україні проти Тетяни Томіліної відкрито кілька кримінальних справ. Її підозрюють у колабораціонізмі, пособництву державі-агресору, впровадженні стандартів освіти рф в українських навчальних закладах.