«Подарунок» від херсонської Феміди

3 года назад 0

Продовження теми

Своєрідний «подарунок» в останній день новорічних та різдвяних святкувань піднесла Феміда голові Білозерської територіальної громади Антоніні Чередник. За клопотанням прокуратури після розгляду матеріалів кримінального провадження місцевий суд оголосив вердикт: взяти її під варту і направити до сізо на час проведення слідчих дій строком на 60 днів.

Чим же завинила перед законом, здавалося б, донедавна успішна в колишньому райцентрі Білозерка чиновниця місцевого самоврядування, щоб Феміда прийняла таке суворе рішення щодо неї? Адже Антоніна Чередник на виборах селищного голови 25 жовтня минулого року випередила своїх конкурентів і вдруге поспіль стала переможницею виборчих перегонів. Перемога ж ця, напевне, настільки додала їй віри у свою непогрішимість, що вона знехтувала рішенням районного суду, яким її за підозру в отриманні хабара було відсторонено від виконання обов’язків селищного голови попереднього скликання та заборонено з’являтися у службовому приміщенні селищної ради взагалі та в кабінеті її очільника зокрема до 25 грудня. А щоб не чекати закінчення цього терміну в слідчому ізоляторі, за рішенням суду внесла заставу у сумі понад 160 тисяч гривень.

Тільки виконувати судовий вердикт пані Чередник не стала. У день проведення першої сесії селищної ради нинішнього скликання вона з’явилася у сесійній залі, попри судову заборону, у супроводі поліційного ескорту (щоб, бува, опоненти не зупинили її переможну ходу до владного олімпу), де під оплески і бурхливі овації депутатів-однодумців прийняла присягу голови ради і, оголосивши перерву в роботі виборчого органу місцевого самоврядування на 10 днів, закрила сесію.

Та недовго тріумфувала пані Чередник. 19 січня місцевий суд розглянув справу про ігнорування нею попереднього рішення про заборону їй з’являтися у стінах селищної ради та взяв під варту прямо в залі судового засідання. Грошову ж заставу у згаданому розмірі буде перераховано до державного бюджету.

Звичайно, рішення суду ще не набрало законної сили і захист, напевне, буде його оскаржувати в апеляційній інстанції. Але на сьогодні ситуація з взяттям пані Чередник під варту залишається фактом.

Вл. інформ.

Фото з першої сесії новоутвореної білозерської селищної ради 24 листопада 2021 року.