Поліція фіксує наслідки масованої атаки Херсонщини армією рф: поранено 16 людей, з них 4 дітей

4 месяца назад 0

Російська терористична армія накрила Херсонщину масованим вогнем із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, авіації та БпЛА. По мирних житлових кварталах агресор випустив 356 снарядів.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Під обстрілами перебували Херсон, Садове, Антонівка, Придніпровське, Зеленівка, Комишани, Благовіщенське, Берислав і Тягинка. Пошкоджено щонайменше 25 об’єктів: 3 навчальні заклади, дитячий садок, 5 багатоповерхових та 7 приватних будинків, кілька цивільних та 2 службові автомобілі поліції, медичний заклад, поштове відділення, адміністративну будівлю, пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури, знеструмлено цілі квартали. Внаслідок російської агресії отримали поранення 16 людей, з них вагітна жінка та 4 дітей віком 2, 4, 9 та 13 років.

На житлові квартали Берислава ворог скинув боєприпаси з дронів. Внаслідок вибухів пошкоджено службовий автомобіль поліції та поранено 3 цивільних чоловіків віком 44, 55 та 73 роки.

Під щільним артилерійським вогнем перебувала Тягинка. Там поранено 61-річного чоловіка та 62-річну жінку, пошкоджено службовий автомобіль поліції.

У Благовіщенському обстрілами пошкоджено навчальний заклад.

У Антонівці російські снаряди пошкодили приватні будинки, поранено 65-річних чоловіка та жінку.

У Херсонському районі окупанти цілеспрямовано атакували об’єкт інфраструктури, виникла масштабна пожежа. Незважаючи на ризик повторних обстрілів, на місці працювали рятувальники та відповідні фахівці, ліквідовували наслідки та оцінювали масштаби руйнувань.

З лівого берега Дніпра російська армія нещадно обстрілювала Херсон, вкотре била по цивільній інфраструктурі.

Вночі, одночасно з атакою безпілотниками типу «Shahed-136», ворог обстрілював Херсон реактивними системами залпового вогню.

Найбільше постраждав Корабельний район. Внаслідок обстрілу сталося загоряння на території складських приміщень поштового відділення, пошкоджено 3 багатоповерхові будинки, дитячий садок та гімназію, вибито вікна у медичному закладі. Постраждали 9 місцевих жителів, з них 4 дитини.

Артилерійськими обстрілами по центральних вулицях міста пошкоджено навчальний заклад, адміністративну будівлю, багатоповерхові будинки та автомобілі.

На місцях ворожих обстрілів працювали всі відповідні служби, надавали допомогу постраждалим, гасили пожежі, ліквідували наслідки атак, слідчі та криміналісти збирали доказові матеріали воєнних злочинів росіян.

За минулу добу поліція відреагувала на 263 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.