Поліція відкрила 12 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів

7 месяцев назад 0

Російські нелюди вкотре обстріляли цивільну інфраструктуру Бериславського, Каховського та Херсонського районів з артилерії, РСЗВ, мінометів, авіації та БпЛА. Ворог атакував житлові квартали та дошкільний навчальний заклад.

Повідомила пресслужба поліції Херсонщини.

Під авіаційними ударами армії рф перебували Одрадокам’янка, Зміївка та Козацьке Каховського району. Внаслідок потужних вибухів керованих бомб у Козацькому пошкоджено понад 20 житлових будинків, у Зміївці пошкоджено 3 будинки, у Одрадокам’янці пошкоджено магазин та будинок.
Противник здійснив ракетний удар у районі Степного, зруйнувавши складські приміщення.
З артилерії окупанти обстріляли Михайлівку, на подвір’ї власного будинку поранено 76-річну жінку. Під артилерійським вогнем перебувала і Золота Балка, там снарядами пошкоджена будівля дитячого садочка.

Майже цілодобово ворог обстрілював Херсон, під ударом з артилерії та РСЗВ перебували центральна частина міста, Корабельний та Дніпровський райони, а також передмістя. Понівечені багатоповерхові та приватні будинки, а також автомобілі.

На цвинтарі поблизу Антонівки російські військові з дрона атакували ритуальний транспорт, який вигорів вщент. Внаслідок вибуху боєприпаса поранено трьох працівників ритуальної служби, які перебували поруч з автомобілем: у 42-річного чоловіка мінно-вибухова травма та уламкові поранення грудної клітини, у 63-річного потерпілого садна та від госпіталізації він відмовився, найтяжчий стан у 41-річного чоловіка, у якого діагностували уламкові поранення голови, попереку та ніг.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, які збирали речові докази та документували наслідки ворожих атак.
За минулу добу поліція відреагувала на 249 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.