Поліція зафіксувала 11 воєнних злочинів російської армії проти мирного населення Херсонщини

1 месяц назад 0

російська армія продовжує тероризувати Херсонщину, накриваючи Бериславський та Херсонський райони, обласний центр і його передмістя вогнем із важкої артилерії та мінометів, атакує з БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Минулої доби від обстрілів противника потерпали Херсон, Садове, Берислав, Осокорівка, Золота Балка, Новоолександрівка, Шляхове та Тягинка.

Пошкоджень зазнали багатоповерховий та два приватні будинки, стільникова вежа та складське приміщення.
На житловий квартал Берислава військові рф скинули боєприпас із дрона. Внаслідок вибуху травмовано 45-річного чоловіка, у нього мінно-вибухова травма.

У Новоолександрівській громаді через ворожу атаку дрона пошкоджено стільникову вежу. У Золотій Балці артилерійські снаряди пошкодили цивільне складське приміщення.

У полі поблизу Тополиного під час виконання весняно-польових робіт на невідомому вибуховому предметі підірвався трактор, внаслідок вибуху техніка загорілася. 50-річний водій загинув на місці, трактор зазнав механічних пошкоджень.

Поліція вкотре закликає громадян не ігнорувати мінну небезпеку, бути вкрай уважними й обережними, не пересуватися там, де можуть бути заміновані ділянки: узбіччями доріг, лісосмугами, не зораними полями. Якщо ви побачили підозрілий або вибухонебезпечний предмет, негайно телефонуйте «101» або «102».

Протягом доби російська армія з артилерії атакувала Херсон. У Дніпровському районі пошкоджено приватний будинок. У прибережній зоні центральної частини міста внаслідок артилерійського обстрілу значно постраждав багатоквартирний будинок.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 203 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.